Grand Palace, Wat Pho och Khao san road

2014-11-21 @ 14:24:06 / Backpacking 14/15
Som rubriken hintar om så har vi varit på vårat bästa turisthumör idag. Vi tog Skytrain till floden för att byta till Longtailbåt upp mot vårt första stopp - Grand Palace: 
Kan börja med att säga att man är tvungen att ha långbyxor och i den här värmen går det inte ens att beskriva hur varmt det blev, men vad gör man inte för lite kulturaktiviteter. Jag var i alla fall på palatset för två år sedan så jag blev inte lika fascinerad som då, men det är jäkligt mäktigt och definitivt värt ett besök. Och såklart proppat med folk. Lite lugnare med besökare var det på nästa stopp som var Wat Pho, eller den liggande Buddhan som den också kallas: 
Till vänster ser ni den, och den är så makalöst stor och skitsvår att få med på bild. Även här finns det nästan lika mäktiga byggnader som vid Grand Palace. Vårt sista stopp blev Khao San road. Här hänger massa backpackers även om jag knappt lyckades få med en enda människa på bilden: 
Eftersom det var över lunchtid så köpte vid Pad Thai för åtta kronor, värt. Här strosade vi i ett par timmar bland alla små stånd/affärer. Såklart blev det en öl på en av restaurangerna innan vi tog båten och Skytrain tillbaka till hotellet.

Det var roligt att uppleva dessa ställen nu när det inte är högsäsong. Jag har varit på alla tre förut men under jul/nyår och då har det varit så himla mycket folk överallt. Nu var det förhållandevis lugnt, förutom vid Grand Palace då. Sammanfattningsvis så är det tre ställen som absolut är värda att besöka om ni är i Bangkok. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback