Fråga och svar

2015-01-13 @ 02:43:59 / Q/A

Hej! Vi hade boendet i Bangkok, Krabi och Koh Phangan bokat. Bangkok och Krabi för att det kändes tryggt att veta vart man skulle första veckan, och på Koh Phangan för att det är svårt att få tag i boende under Full moon partyt. Men det är mycket roligare, billigare och enklare att leta boende på plats. Det finns hostels och guesthouses nästan överallt på de större ställena. 

Jag jobbade ihop drygt hundra tusen, men då vill jag också åka till Australien och Nya Zeeland där det är relativt dyrt. I Asien klarar man sig på betydligt mycket mindre om man snålar med rätt saker. Vi har gjort av med drygt 10 000 i månaden hittills, och då har vi inte varit jättebra på att snåla men ändå levt billigt och försökt äta billigt. 

Ett tips är att inte vara rädd för att bo på hostels och i sovsal, man träffar folk enklast så och det brukar vara roligt att hänga i de gemensamma ytorna på kvällarna. Ett annat tips är att försöka äta mycket från gatuköken, det är billigast! Och till sist: ät för allt i världen inte västerländsk mat och framförallt inte majonnäs, haha. Julia har blivit matförgiftad för typ fjärde gången efter att ha ätit det. 

Ska försöka skriva mer tips efter några månader då vi rest mer. Thailand är ett extremt enkelt land att resa i, och för mig som rest lite här förut med familjen blir det ännu enklare. Det ska bli spännande att åka till länder som är helt nya för oss, och då kanske vi upptäcker andra saker som är bra att veta. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback